Mijn blog in boek-vorm

“Je bent je roeping mis gelopen”, “Je kan altijd nog een carrièreswitch maken”, “Wat kan je toch goed schrijven”, “Ondanks het verdriet is het fijn om jouw blog te lezen”, “Waarom maak je er geen boek van?”.

5 jaar lang hoorde ik deze uitspraken regelmatig en van verschillende mensen. Dat heeft me aan het denken gezet. 

Ik ben het blog begonnen, zodat iedereen die dat wilde, kon lezen hoe het met Kay was.

Al snel was het niet alleen informatief, maar ook, voor mij, therapeutisch. En nu…… nu is het vooral een verzameling van herinneringen. 

Waarom maak je er geen boek van? Nou ja, wat hebben andere mensen eraan om die verzameling van herinneringen te lezen? Willen mensen een “verhaal” lezen met zo’n verdrietig einde? Volgens velen is het antwoord “Ja”. En waarom? Omdat het voor anderen een bron van herkenning kan zijn. Omdat er twee kenmerken zijn die door alle herinneringen heen lopen; optimisme en humor. Daarom dan toch een boek. 308 bladzijden vol herinneringen......

Ik heb in 5 jaar tijd een schrijfstijl ontwikkeld waarin deze eigenschappen inderdaad een belangrijke rol innemen. Er is dan ook een groot verschil tussen de blogs in het eerste jaar, de jaren daarna en het laatste jaar. Het laatste jaar uit het boek is het optimisme soms ver te zoeken. Niet gek als je bedenkt dat we iemand moeten missen die een deel van ons leven was….is! 

Een boek. Velen die mijn blog hebben gevolgd, bijna dagelijks gekeken of er nieuws was, hebben mee gelachen en mee gehuild, zullen de herinneringen aan Kay op papier ook willen hebben. Misschien ook voor mensen die deze herinneringen niet met ons delen. Zo hoop ik dat mensen, die van nature minder optimistisch en positief ingesteld zijn, inzien dat met een gezonde dosis humor, positiviteit en realiteit de wereld er een stuk mooier uit ziet.

Zelfs als je in de grootste nachtmerrie van je leven bent beland.

Van ieder verkocht boek gaat € 1,50 naar Villa Joep. Ik draag op deze manier graag mijn steentje bij aan onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom. 

Voorkant

Achterkant

Kijkje binnenin

Kijkje binnenin

Opmerkingen

13.09.2017 08:21

Virginie

Het boek is gekocht, Tineke & Paul brengen het mee naar Australië. Zo blijft Kay ook dicht bij ons!

25.08.2017 04:50

Virginie

Geweldig, Marjolein, dat we het blog in boekvorm kunnen bewaren. Ik ga er zeker een kopen. Xx