5. aug, 2014

5 augustus 2014

Radio Robbie is bijna klaar met zijn werk. Kay heeft 5 bestralingen gehad, nog 1 te gaan. We zijn weer trotse papa en mama, want hij doet het wederom zonder mopperen 💋👍. Vrijdag had ik een gesprek met de radiotherapeut die we 2 jaar geleden ook hadden. Aardige man, maar een van het type "verstrooide professor". Wel wist hij nog heel goed dat Kay toen ook al gezellig terug kletste. Hij vond dat, en vindt dat schijnbaar nog steeds, erg bijzonder: een kind dat tegen een dokter praat. Haha! Nou ja, een gesprek was het ook niet echt. Hij vroeg of Kay last had; nee. Hij zei dat het mogelijk was dat z'n huid wat rood zou worden en toen ik vroeg of de kans bestond dat Kay last van zijn been zou krijgen zei hij: Nou nee, dat verwacht ik niet. Verder hebben we het over de vakantie gehad! Binnen de kortste keren stonden we dus weer buiten. Dat is trouwens iedere dag zo. We zijn langer onderweg naar het ziekenhuis en weer naar huis dan dat we binnen zijn. Sven wilde ook graag weten wat er allemaal gebeurt in het ziekenhuis, zodat hij ook wist waar we het over hebben. Hij is dus ook 2x mee geweest. Wel gezellig voor Kay en Sven vond het erg interessant. Als Kay is klaar gelegd moet iedereen de ruimte uit waar Kay is. Je moet dan een lange gang door en komt bij een balie waar computers staan. Vanaf daar wordt de bestaling ingesteld en bestuurd. Er is ook een scherm waar je Kay op kan zien. Er staat een microfoon naast, waardoor je contact kan blijven houden. Net als 2 jaar geleden ga ik dan weer voorlezen. Behalve gisteren; toen heeft Sven voorgelezen. Zo lief!

Kay verdraagt het dus weer bijzonder goed. Misschien dat hij iets vermoeider is, maar dat weerhoudt hem er niet van om alles te doen wat hij wil. Leuke dingen doen! Want het is tenslotte nog steeds vakantie! We zijn naar Speeltuin Groenendaal geweest, naar het strand geweest (Kay heeft ZELF naar Zandvoort gefietst en weer terug!!), vanavond zijn we gaan varen. Heerlijk!! Zomer!! Genieten!!

Met eten doet hij nog steeds goed zijn best, maar ik denk dat hij zo veel verbruikt dat er bijna niet tegenop te eten is. Hij is ook zo actief! Ik moet er dus nu zelf goed op gaan letten dat hij per dag in ieder geval 1 flesje drinkvoeding opdrinkt naast zijn gewone eten en dat er in ieder glas drinken 'nutrical' wordt gedaan. Dat is vloeibaar, zonder smaak of kleur en heeft extra calorieen. 

Morgen moeten we ook weer bloed laten prikken. Vorige week waren de uitslagen heel goed! De ontstekingswaarden waren 22,3! Zo laag zijn ze nog niet eerder geweest na januari. Ik hoop dat ze binnenkort onder de 10 zijn, dan kunnen we stoppen met het anti schimmel medicijn. Hij neemt ook dat in zonder mopperen, maar het zou toch fijn voor hem zijn als dat niet meer hoeft. 

In ieder geval sluiten we morgen weer een hoofdstuk; 'Radio Robbie' 😉 en hopelijk binnen afzienbare tijd ook het hoofdstuk 'Schimmel'. Het hoofdstuk 'vitamine A' wordt dan weer heropend. We gaan er vanuit dat we die ook zonder problemen uitlezen. Weet alleen niet hoe lang dat gaat duren. Over 2 weken weer een echo (van milt en lever; ivm schimmel) en een gesprek met Kay zijn eigen oncoloog. Zij is nu op vakantie. Dan zullen we de volgende planning weer gaan bespreken.  Wordt vervolgd dus! 😀

Ik heb 2 nieuwe foto albums gemaakt: Radio Robbie '14 en Zomer '14🤩