30. jun, 2014

30 juni 2014

Had ik er toch eigenlijk op gehoopt dat we deze week niet naar het AMC zouden hoeven. Dat zou dan de eerste week zijn sinds 16 januari! Helaas kreeg ik eind vorige week een telefoontje van de afdeling radiotherapie of ik vandaag met Kay wilde komen voor een intake gesprek voor de bestraling. Ik had nog gevraagd of Kay mee moest als het alleen maar een informatief gesprek was, maar volgens deze mevrouw was dat wel de bedoeling. Het zou niet voor niets een gesprek van een uur zijn ?!?!? 😮 Geen idee wat er een uur lang te vertellen is, maar ik ben vanmorgen netjes met Kay naar het AMC gegaan. De radiotherapeute herkende Kay nog van de vorige keer  en vond hem erg gegroeid! Ja, logisch; toen was hij net 4, nu al 6! 🙂 Hij is ook gemeten en hij is 1,11 meter! Echt enorm gegroeid de afgelopen tijd!  Ik denk dat we hooguit 20 minuten binnen zijn geweest en toen konden we alweer weg. De radiotherapeute vertelde dat Kay waarschijnlijk 5 of 6 bestralingen zal krijgen (kunnen er ook 10 worden, dan wordt het per keer een lagere dosis. Dit zou ze nog gaan overleggen met haar collega-radiotherapeut), dus het zou ook nog allemaal vlak voor de vakantie afgerond kunnen worden. Wel bestaat de kans dat hij wat vermoeider kan worden door de bestraling (vorige keer niet, dus waarschijnlijk nu ook niet, maar je weet maar nooit) en het kan ook zijn dat hij last krijgt van zijn been door zwelling wat veroorzaakt kan worden door de bestraling. Nou, voor mij genoeg reden om te zeggen; plan alles maar na onze vakantie, zoals we met de oncoloog hebben afgesproken. Want wij willen maar 1 ding in onze vakantie en dat is GENIETEN! De radiotherapeute begreep dit gelukkig, dus nu staat de CT scan en het aftekenen van de "landingsbaan" voor Radio Robbie (Het neefje van ChemoKasper is Radio-Robbie. Hij en zijn vrienden RadioRick, RadioRoosje, RadioRonald en RadioRoel vechten tegen de slechte kankercellen. Het verhaal van bestraling bij de zieke Marieke wordt verteld in het boekje 'RadioRobbie en zijn gevecht tegen slechte kankercellen'  ) gepland voor maandag 28 juli. 

Een dag of 2/3 daarna start de bestraling. Ik hoop inderdaad 5 of 6 dagen. Het is dan natuurlijk nog vakantie en ik vind het voor Sven ook weer zo vervelend dat we dan iedere dag even weg zijn. Het scheelt toch als het 4 dagen minder zijn. Ook dit wordt in het overleg meegenomen. 

Met Kay gaat het nog steeds erg goed. Morgen gaat hij op school wennen in groep 3! 😀 Grote knul! Ook Sven is over; hij gaat naar groep  6! Ook al zo'n grote knul. Wat zijn we trots op ze! 👍 ❤

Woensdag hoeven we gelukkig niet naar het AMC, dan kan de bloedafname in het Spaarne. Dan hoop ik maar dat we volgende week ook niet naar het AMC hoeven. Dan zou DAT de eerste week zijn sinds januari. Fingers crossed!