2. jan, 2014

2 januari 2014

En dan is het alweer 2014.... Twee en een half jaar geleden had ik niet gedacht dat ik dit jaartal op deze website zou zetten. Maar helaas.... Allereerst wensen wij natuurlijk iedereen een heel mooi, gelukkig en vooral gezond nieuw jaar!! Want dat is toch het belangrijkst; dat we allemaal gezond zijn, blijven of worden. 

Kay lijkt ondertussen weer aardig de oude. Het is vooral zijn eetlust waar het nog aan ontbreekt. Jammer, want we gingen gourmetten op ouderjaars avond. Hij heeft zich wel vermaakt, hoor. Hij heeft aardig wat vleesjes gebakken. Maar opgegeten....nee 😋. Ach, hij vond het gezellig aan tafel. Sven en Kay lagen niet heel vroeg in bed en we hadden afgesproken ze wakker te maken voor het vuurwerk. Bij beiden duurde het wel even voordat ze wakker waren. Op Sven z'n kamer zaten we eerste rang wat betreft uitzicht op het vuurwerk. Er was veel te zien en het was erg mooi. Daarna naar beneden, geproost met champagneglazen en sterretjes aangestoken. Vooral Kay vindt dat geweldig om te doen! Hij vond ook dat we meteen naar Jacques toe moesten. Hij was toch jarig?! Eh, ja Kay, maar daar gaan we naar toe als we allemaal geslapen hebben. Hij gaf zich over, maar was het er eigenlijk helemaal niet mee eens 😉. De buren kwamen nog even gelukkig nieuw jaar wensen, dus het was gezellig. Rond 2 uur lagen ze weer in bed en sliepen al snel als roosjes. 

Gisteren was dus Jacques zijn verjaardag en daar hebben de kids zich weer prima vermaakt. Gezelligheid, tennissen, oma helpen, lekker eten. Daar houden ze (we!) van.

Vandaag moesten we naar het AMC om bloed te laten prikken en voor een gehoortest. In de N5 chemo kuur zit een chemo die schadelijk kan zijn voor het gehoor. In 2011 is er al van chemo gewisseld omdat toen bleek dat Kay zijn gehoor minder was dan gemiddeld voor een kind van zijn leeftijd. Het alternatief wat hij krijgt is nog steeds schadelijk, maar in mindere mate. Daarom willen ze het toch vervolgen. Gelukkig was de uitslag van vandaag gelijk aan die van 2011. Kay heeft de test heel goed gedaan. Hij kreeg een compliment van de meneer die de test afnam voor zijn goede concentratie. Toppie Kay! De oncoloog zou ons eind van de middag bellen met de bloeduitslagen, maar dat is helaas niet gebeurd. Ze is vaak tot laat aan het werk, dus ik verwachtte al dat het laat zou worden, maar nu (20.30u) zal het niet meer gaan gebeuren denk ik. Heel rampzalig is dat ook weer niet; ik weet vaak zonder uitslagen wel of hij uit aplasie is of niet. Nu wel dus. Ook weet ik dat zijn trombocyten nog erg laag zijn; z'n vinger bleef nog lang bloeden na het prikje en ieder prikje wat ik in zijn been geef wordt een blauwe plek. Alleen zijn Hb...ik denk niet al te hoog, maar niet onder de 5. Morgen ga ik maar even bellen voor de uitslagen en dan laat ik het weten. Ben benieuwd of ik er ver naast zit 😉.